Jak vyčistit venkovní žaluzie?
30. 1. 2024
Návody

Ovšem časem se mohou zašpinit prachem, ptačím trusem a jinými nečistotami, což může snížit jejich atraktivitu i funkčnost. Máme pro vás pár jednoduchých a účinných způsobů, jak vyčistit venkovní žaluzie a udržet je v dokonalém stavu.

čištění venkovních žaluzií

Jak tedy vyčistit venkovní žaluzie?

Máme pro vás 5 tipů, jak vyčistit venkovní žaluzie, aby vám skvěle sloužily dlouhá léta.

Chci venkovní žaluzie 

  1. Příprava
    Než začnete s čištěním žaluzií, je důležité se na to připravit. Připravte si potřebné nástroje a pomůcky, jako jsou měkké hadříky nebo houbičky, mýdlo (nebo speciální čisticí prostředek pro venkovní žaluzie), kbelík na vodu a lešticí prostředek (pokud je žádoucí).
  2. Odstranění hrubých nečistot
    Nejprve odstraňte hrubé nečistoty, jako je hrubý prach nebo usazeniny. Použijte měkký kartáč nebo hadřík a jemně setřete žaluzie. Můžete také využít vysavač s kartáčovým nástavcem pro snadnější odstranění prachu.
  3. Čištění
    Pokud jste odstranili hrubé nečistoty, přejděte k čištění žaluzií. V kbelíku smíchejte teplou vodu s mírným množstvím mýdla nebo speciálního čistícího prostředku pro venkovní žaluzie. Navlhčete houbičku či hadřík v této směsi a jemně setřete každou lamelu žaluzie z obou stran.
  4. Důkladné opláchnutí a osušení
    Po čištění důkladně opláchněte žaluzie čistou vodou, abyste odstranili veškeré zbytky mýdla. Poté použijte čistý hadřík nebo utěrku k osušení žaluzií. Pokud chcete dosáhnout většího lesku, můžete použít leštící prostředek vhodný pro materiál vašich žaluzií.
  5. Pravidelná údržba
    Aby vaše venkovní žaluzie zůstaly v dobrém stavu co nejdéle, doporučuje se pravidelná údržba. Pravidelné odstraňování prachu a nečistot pomůže zabránit jejich hromadění a prodlouží životnost žaluzií.

Vyčištění venkovních žaluzií není žádný složitý proces, ale pravidelná údržba je důležitá pro zachování jejich vzhledu a funkčnosti. S těmito jednoduchými kroky si můžete užívat krásu a praktičnost vašich žaluzií po dlouhou dobu.

Chci nezávazně poptat 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

5