Nejlepší stínění do pergoly
29. 8. 2022
Druhy stínění

Už se těšíte na chvíle pohody strávené v pergole na čerstvém vzduchu? Ať už v ní nejraději odpočíváte s knížkou v ruce, relaxujete u dobré kávy nebo grilujete s přáteli, určitě oceníte kvalitní stínění do vaší pergoly. Nevítané sluneční paprsky mohou vaše oblíbené činnosti nemile narušit.  

Typy stínění do pergoly

Splnili jste si sen o parádní pergole na zahradě a nemůžete se dočkat hezkého počasí. Teď už zbývá jen jediné. Vybrat si, jaký typ stínění bude nejlepší do vaší pergoly tak, aby nejen lahodilo vašemu oku, ale také plnilo svou funkci na výbornou. Na trhu se stínící technikou si můžete zvolit z několika variant. Někomu stačí napnout stínící plachtu, ale většina lidí preferuje stínění, které zároveň zahrnuje i možnost ochrany před větrem, deštěm a třeba i zvědavými pohledy kolemjdoucích či sousedů.  Mezi nejoblíbenější možnosti stínění do pergoly patří:

  • Markýzy
  • Screenové rolety
  • Venkovní rolety s různými typy lamel

Jednotlivé typy stínění do pergoly skrývají své výhody. Záleží jen na vás, které variantě dáte přednost.

Stínění do pergoly markýzou

Stínění do pergoly pomocí markýzy je klasikou ve světě stínící techniky. Oblíbené jsou zejména výsuvné markýzy, mezi něž řadíme několik typů. Top jsou kazetové markýzy, ve kterých se může látka při srolování úplně skrýt, takže nenarušuje celkovou vizáž stavby. Na výběr je nepřeberné množství motivů i látek z různých materiálů, včetně těch voděodolných.

Kvalitní stínění od firmy L-ex

Stínění do pergoly pomocí screeningových rolet

Screeningové rolety jako stínění do pergoly nabízí snadnou manipulaci díky vodícím lištám, rychlé stažení a dokonalou funkčnost. Zvolit můžete z odlišných typů tkanin s různou propustností světla. K dispozici jsou i boční screeningové rolety, které vám zajistí ještě lepší ochranu soukromí i ochranu proti povětrnostním vlivům.

Stínění do pergoly pomocí venkovních rolet

Na oblibě neztrácí ani stínění do pergoly pomocí venkovních rolet. Vedle klasických hliníkových lamel jsou v nabídce velmi populární rolety s lamelami z přírodních materiálů. Nejčastěji se jedná o dřevo, bambus a rákos. Tento typ stínění do pergoly tak dokonale splyne s okolní zahradou.

Kvalitní stínění do pergoly

Zahradní pergola se stává díky kvalitnímu stínění do pergoly útulným místečkem, v němž trávíme vzácné chvíle odpočinku. Aby splnila všechna vaše očekávání, vsaďte na kvalitu. Můžete tak ušetřit nejen drahocenný čas, ale i peníze. Precizně realizované stínění do pergoly z kvalitních materiálů vám totiž zaručí bezchybnou funkčnost i dlouholetou životnost.

5