Ovládání žaluzií
28. 8. 2015
Technologie

Než si pořídíte žaluzie do exteriéru, je dobré se zamyslet i nad jejich ovládáním. Zda chcete venkovní žaluzie na elektrické ovládání, nebo se několikrát denně trápit s kličkou, šňůrou či páskem. V dnešní době je naštěstí na výběr více možností a elektricky ovládané žaluzie již nejsou vidět pouze na oknech sídel velkých firem nebo luxusních domů. Pojďme se proto na ovládání žaluzií podívat blíže.

ovládání žaluzií

Venkovní žaluzie s klasickým elektrickým drátovým ovládáním

Jak už název napovídá, venkovní žaluzie na elektrické drátové ovládání vyžadují „drátové“ propojení mezi ovládacím spínačem nebo řídící jednotkou a pohonem.

Pokud chcete ovládat všechny žaluzie najednou, budete potřebovat datový kabel – sběrnici a ke každé žaluzii spínač pro sběrnicové řízení. Dále pak centrální ovladač, který ovládá všechny propojené prvky. Nevýhodou u tohoto řešení jsou zvýšené náklady za elektroinstalaci.

Venkovní žaluzie s bezdrátovým ovládáním

Bezdrátové ovládání využívá pohony s vestavěným přijímačem RTS, který přijímá signál z dálkového ovladače. Velkou výhodu tohoto řešení je, že stavební zásahy do interiéru jsou minimální. Jedinou potřebnou kabeláží je přívod síťového napětí 230 V. Dálkové ovladače jsou bateriové. Jakýkoli ovladač RTS může být naprogramován jako ovladač pro jednu žaluzii, skupinu i centrální ovladač. Nastavení ovladačů lze měnit a jejich počet rozšiřovat.

Spolupracujeme s firmu Somfy, jejichž nové dálkové ovladače nabízejí odpovídající technický komfort pro uživatele. V nabídce jsou ovladače s pokročilými funkcemi: časové řízení pomocí scénářů, 20 kanálů, přehledný displej a mnoho dalšího.

Věděli jste, že můžete ovládat všechny žaluzie v celé budově najednou?

Že si můžete nastavit spouštění žaluzií na základě časového programu nebo i podle intenzity osvětlení či je řídit, i když nejste doma?

Toto vše vám umožní moderní žaluziové spínače, čidla počasí a takzvaná “chytrá” elektrika. Vše stačí nastavit, nebo kdykoliv přenastavit či úplně deaktivovat a dál se již nemusíte o chod žaluzií starat. Nastavení žaluzií je pak plně zautomatizováno na základě pozice slunce, roční doby, povětrnostních podmínek a zajišťují optimální zastínění.

Chcete vědět více?

Potřebujete ještě více informací? Neváhejte nás kontaktovat nebo navštivte naší prodejnu, při osobní schůzce vám navrhneme to nejlepší řešení a typ provedení.

5