Předokenní rolety chrání váš domov hned 3x

Předokenní rolety chrání váš domov hned 3x
30. 1. 2020
Druhy stínění

Vnitřní rolety plní spíše estetickou funkci v interiéru. Naopak venkovní rolety mají především praktický přínos. Díky řadě výrobců a flexibilnímu řešení zajistíme rolety téměř pro každé okno. Pojďme si představit důvody, proč si pořídit předokenní rolety.

rolety

V čem je síla předokenních rolet?

Díky kvalitním materiálům a promyšlenému zpracování přinášejí předokenní rolety svým majitelům nejen příjemný komfort, ale také ochranu. Jakou?

  • Chrání proti slunci a horku – Vytváří bariéru proti slunečním paprskům ještě před tím, než proniknou do budovy. Díky tomu udržují příjemnou teplotu v interiéru i během letních dní.
  • Chrání proti mrazu – Venkovní rolety zvyšují tepelnou izolaci oken a zabraňují úniku tepla. Šetří tak energie i vaši peněženku.
  • Ochrání váš domov před nevítanými hosty – Předokenní rolety jsou velice pevné a vytvářejí na oknech budovy ochranný krunýř, který odrazuje zloděje od vniknutí do domu.

Chci nezávazně spočítat cenu 

Jaké typy venkovních rolet rozlišujeme?

Venkovní rolety jsou v posledních letech téměř samozřejmou součástí novostaveb a často se s nimi setkáváme i u rekonstrukcí a stávajících budov. Podle umístění, způsobu zabudování a funkcí rozlišujeme několik typů venkovních rolet:

  • Předokenní rolety
  • Podmítkové rolety či rolety do cihlového překladu
  • Speciální venkovní rolety (Panoramio a S-onro)

Jaký je rozdíl mezi předokenní a podomítkovou roletou?

U novostaveb lze zvolit cihlový překlad, který ve své konstrukci již počítá s umístěním venkovní rolety. Výsledný efekt je takový, že po natažení fasády vzniká jednolitá plocha a kazeta s podomítkovou roletou není vidět. Naopak u stávajíc budov volíme předokenní rolety s přiznaným kastlem. Tyto modely předokenních rolet jsou určené k dodatečné montáži přímo do rámu okna či do ostění.

Doplňky, které zvýší vaše pohodlí

Kromě zastínění, které je požadavkem všech zákazníků, zajišťují předokenní i podomítkové rolety snížení hluku. V případě zájmu můžeme kazetu s roletou vybavit rolovací sítí proti hmyzu. Z typů ovládání je nejoblíbenější motorické a lze jej napojit na chytrou domácnost.

L-ex – stíní technika nejen pro Prahu a Střední Čechy

V oboru jsme již řadu let, během kterých jsme zrealizovali stovky zakázek. Neváhejte nás navštívit v prodejně v Úvalech, kde vám rádi ukážeme naše reference. Máte to k nám daleko? Podívejte se na malou ukázku realizací a pro podrobnější informace nás kontaktujte. Rádi vám poradíme s výběrem a profesionálně se postaráme o realizaci na klíč.

5